Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

Κολοκυθοκεφτέδες ή κολοκεφτέδες όπως τους έλεγε η αδερφή μου μικρή (Χιχίτα αφιερωμένο)
  •  6 κολοκύθια μικρά
  • λίγο λάδι
  • 2 φέτες ψωμί με την κόρα ή 2 φέτες για τόστ ή φρυγανιές 
  • 1 ξερό κρεμμύδι 
  • 3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • αρκετός δυόσμος, αν είναι φρέσκος ακόμα καλύτερο
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 σκελίδες σκόρδο 
  • 2 αυγά 
  • 200 γραμμ. φέτα σε τρίμματα 
  • κασέρι ή γραβιέρα και με τα δύο γίνονται υπέροχοι 
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι 
  • 1 κουταλάκι μπεικιν παουντερ 
Εκτέλεση : Αφού πλύνουμε τα κολοκύθια, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τη φλούδα και τα τρίβουμε στον τρίφτη, τα στύβουμε καλά με τα χέρια μας  και τα βάζουμε σε σουρωτήρι μαζί με τις μουλιαμένες φέτες ψωμί . Ρίχνουμε αλάτι και το αφήνουμε να απορροφήσει τα υγρά που θα αφήσει το κολοκύθι.  Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο, άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό, τα αυγά, τη φέτα, το κασέρι ή την γραβιέρα, μπόλικο πιπέρι και πολύ λίγο αλάτι. Προσοχή  εδώ στο αλάτι καθώς η φέτα είναι ήδη αλμυρή.  Σε μια άλλη λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με μια κουταλιά μπεικιν πάουντερ και στη συνέχεια το προσθέτουμε στο μείγμα μας.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά ενώ πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας. Όσο πιο μικρά θα τα κάνουμε τόσο πιο ωραία θα τηγανιστούν. Για μένα καλό είναι να πλάσεις πρώτα όλα τα κεφτεδάκια πριν βάλεις το τηγάνι στη φωτιά γιατί όσο πιο αρχάριος είναι κανείς θα δυσκολευτεί να πλάσει όλο το μείγμα μέχρι να κάψει το λάδι και αν καθυστερήσεις και τα ρίξεις σε λάδι που καίει πολύ  κινδυνεύεις να σου αρπάξει απέξω κι από μέσα θα θέλει κι άλλο. Τηγανίζουμε περίπου για κανα 2΄ από κάθε πλευρά μέχρι να έχουν ένα ροδαλό χρώμα. Καλή μας επιτυχία !!!!!!!!!!!!!
Δημοσίευση σχολίου