Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα και πιπεριές στη γάστρα με πατατούλες

Υλικά:
  • 1 κιλό κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο και χοιρινό)
  • 2 μικρά κρεμμυδάκια ξερά
  • 3 χούφτες μαιντανό
  •  5-6  φέτες ψωμί μόνο ψίχα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • λίγο δυόσμο
  • ρίγανη
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι
  • λίγο λεμόνι 
Για τη γέμιση
  •   3οο γραμμ. φέτα 
  •  2 αυγά
  •  1 μεγάλη πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη 

Εκτέλεση:

  • Σε μία λεκάνη ρίχνουμε την ψίχα του ψωμιού να μουλιάσει και την αφήνουμε κανά δίωρο. Καλό είναι αν έχουμε να  μαγειρέψουμε πολύ πρωί να το αφήσουμε από το προηγούμενο βράδυ στο νερό. Έτσι ώστε το πρωί να είναι έτοιμο. Στη συνέχεια στίβουμε πολύ καλά την ψίχα με τα χέρια μας, αφαιρούμε όλο το νερό και προσθέτουμε στη λεκάνη με το ψωμί τον κιμά, τα τριμμένα κρεμμύδια, τον ψιλοκομμένο μαιντανό, το  δυόσμο,  λίγο λεμόνι, το ελαιόλαδο,  αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε τα υλικά πολύ καλά
    Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη όσο ετοιμάζουμε σε άλλο δοχείο τη γέμιση.
    Τρίβουμε τη φέτα με το πηρούνι την ανακατεύουμε με τα δυο αυγά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά. Έπειτα παίρνουμε κομμάτι κομμάτι από το μείγμα του κιμά το τοποθετούμε στη γάστρα απλωμένο σαν ζύμη και βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και μετά το τυλίγουμε σαν μπουρεκάκι.Κάνουμε το ίδιο για όλο το μείγμα κιμά και τη γέμιση. Γέμιση σίγουρα θα μας περισέψει, δεν θα την πετάξουμε θα τη χρειαστούμε για γαρνίρισμα.
    Κόβουμε τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε τριμμένο σκορδάκι και ρίγανη και τις βάζουμε επίσης στη γάστρα και τις περιχύνουμε με τη γέμιση.
    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 και βάζουμε τη γάστρα με το φαγητό και το αφήνουμε να ψηθεί για 35- 40 λεπτά 
    Καλή επιτυχία
     
Δημοσίευση σχολίου