Κυριακή, 22 Μαΐου 2016

Πίτσα xxL (μπαμπάτσικη)

Πίτσα xxL
Ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή μπορείτε να πάρετε γρήγορα κιλα. Είναι αρκετά εύκολο να ακολουθησετε τη συγκεκριμένη δίαιτα αύξησης βάρους καθώς είναι πολύ γευστικά όλα τα εδέσματα και εύκολα μπορεί ο καθένας να επιχειρήσει να τα φτιάξει. Ξεκινάμε λοιπον για την προαναφερθεισα πιτσα xxl ή μπαμπάτσικη οπως την αποκαλεί ο κουμπαρόκουνιάδος μου..
Για τη ζύμη θα χρειαστουμε μια λεκάνη μετρίου μεγέθους, κάνει και ρούχων αν θέλουμε να φτιαξουμε 3-4 πίτσες μαζί.
Υλικά για τη ζύμη :
1 φακελάκι μαγιά
350 γρ αλεύρι
1 κουταλιά σούπας ξύδι
1 φλυτζάνι λάδι
1 κουταλάκι αλάτι
Μισή με μια κούπα χλιαρό νερό

Εκτέλεση για τη ζύμη
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαγιά και την ανακατεύουμε μαζί με το αλεύρι έτσι όπως είναι στεγνά. Ρίχνουμε το λαδι και το ξυδι και αρχίζουμε να πλάθουμε πολύ απαλά σαν να χαιδεύουμε τον αγαπημένο μας ενω περιχύνουμε το χλιαρό νερό σιγα σιγα στη ζύμη. Αφήνουμε το μείγμα να ηρεμήσει.Προσοχή δεν έχουμε ρίξει ακόμα το αλάτι θα εμποδίσει το φούσκωμα της ζύμης. Μετά απο 10 λεπτά ρίχνουμε το αλάτι με λίγο ακόμα χλιαρό νερό. Στη συνέχεια ανατεύουμε καλά με τα χέρια ώστε να ενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Αφήνουμε τη ζύμη περίπου μιση ωρα να ξεκουραστεί όσο εμείς ετοιμάζουμε τη σάλτσα....

Υλικά για τη σάλτσα για πίτσα :
1 μικρό κρεμμύδι
λίγο λάδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 ντοματάκι
βασιλικός
ρίγανη
γλυκάνισος (το έκλεψα από την πεθερά μου πραγματικά θα πάθετε πλάκα μην το παραλείψετε)
1 κουταλάκι ζάχαρη καστανή
λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι

Βάζουμε  όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, το σκεπάζουμε με το καπάκι για να μη γεμίσει ο τόπος σάλτσες και γίνει η κουζίνα σαν εισαγωγή από επεισόδιο του Dexter και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Αλείφουμε το ταψί καλά με λαδί και στρώνουμε την ζύμη μας πατώντας τη σιγά σιγά με τις παλάμες μας, τρυπάμε την ζύμη  με ένα πιρούνι και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα μας. Προσοχή την σάλτσα την απλώνουμε με τα δάχτυλα να πάει παντού σε όλο το ζυμάρι για να μείνει μαλακό και ζουμερό. Μετά προσθέτουμε τα αλλαντικά μας. Εγώ απλώνω πρώτα τις φέτες γαλοπούλας σε όλο το ταψι μετά τα μανιτάρια το μπέικον ή το λουκάνικο ή και τα δυο την πιπεριά την οποία την έχω κόψει σε ροδέλες και τέλος το τριμμένο μείγμα τριων τυριών ενταμ γκουντα και παρμεζάνα..
Όσο στολίζουμε την πίτσα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στη συνέχεια βάζουμε το ταψί  και το αφήνουμε για 20 λεπτά.Αν θέλετε πιο ξεροψημένο αποτέλεσμα τα τελυταία 7-10 λεπτά γυρίστε το στους 220-250 ανάλογα με το φούρνο.
Περιμένω τα σχόλια σας ..
φιλιά!!!



Δημοσίευση σχολίου