Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

μακαρονάδα φούρνου

Υλικά  
1 πακέτο μακαρόνια νούμερο 6
10 φέτες τυρί για τόστ
10 φέτες ζαμπόν
1 πιπερια πράσινη κομμένη σε ροδέλες
1 πακέτο ντοματάκι
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
 γλυκάνισος
 ρίγανη
 κανέλα
 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
 μισή κούπα λάδι
 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
 αλάτι - πιπέρι

Σε ένα κατασαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το τριμένο κρεμμύδι για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο 'ωσπου να πάρουν ένα απαλό χρυσοκίτρινο χρώμα.
Προσθέτουμε το χυμό ντοματάκι, τον μαϊντανό, τον γλυκάνισο, την πάπρικα, τη ζάχαρη, τη ρίγανη αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στη φωτιά με κλειστό καπάκι για 25 λεπτά.
Σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα σε νερό που κοχλάζει ρίχνουμε μια χούφτα αλάτι και βράζουμε τα μακαρόνια για 10-12 λεπτά και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.

Στη συνέχεια στρώνουμε τα μισά ζυμαρικά σε λαδωμένο ταψί  και τα περιχύνουμε με την μισή σάλτσα ντομάτας. Επαναλαμβάνουμε στρώση ζυμαρικά, στρώση σάλτσα ντομάτας και στη συνέχεια στολίζουμε με το ζαμπόν τα τυριά και τις ροδέλες πράσινης πιπεριάς.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για μισή ώρα.
Πεντανόστιμη συνταγή της πεθεράς μου, την οποία ευχαριστώ ιδιαίτερα και για τις φωτογραφίες αλλά και για το τέλειο γεύμα. Το συστήνω ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε. Καλή μας όρεξη.


 



Δημοσίευση σχολίου