Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016

Τιραμισού

  • 250 ml γάλα
  • 2 κoύπες ζάχαρη
  • 2 βανίλιιες
  • 1 κουτί philadelphia
  • 3 αυγά
  • 1 φακελάκι καφέ εσπρέσο
  • 1 κούπα κονιάκ
  • 1/2 κούπα baileys
  • 250 γρ. σαβουαγιάρ
  • κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση :

Χτυπάμε τα ασπράδια του αυγού και ύστερα προσθέτουμε με τη ζάχαρη  και τη βανίλια με το γάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί phliladelphia και προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους. Σ' ένα μπολ, ανακατεύουμε τον καφέ με χλιαρό νερό και ρίχνουμε σιγα σιγά το baileys και το κονιάκ ώστε να γίνουν ένα με τον καφέ. Βουτάμε μέσα τα μισά σαβουαγιάρ του και τα  απλώνουμε σε ένα πυρέξ. Χύνουμε τη μισή κρέμα και την απλώνουμε πάνω από τα σαβουαγιάρ. Πασπαλίζουμε με άφθονο κακάο.Μετά απλώνουμε τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ αφού πρώτα τα μουσκέψουμε όπως κάναμε πριν και απλώνουμε προσεκτικά την υπόλοιπη κρέμα.
Βάζουμε το γλύκισμα στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες. Καλό είναι να το σερβίρουμε την επόμενη μέρα για να δέσει το γλυκό.
εδώ να προσθέσω μια προσωπική εξομολόγηση. Την πρώτη φορά που πήγα να φτιάξω το γλυκό στην προσπάθεια μου να κατεβάσω από το ντουλάπι το μίξερ έπεσα από το σκαμπό που είχα ανέβει. Ευτυχώς δεν μου έπεσε το μίξερ ούτε έσπασα κάποιο κόκαλο. Έμαθα όμως από τον κουνιάδο μου που σπουδάζει Ιταλική φιλολογία ότι tiramisu σημαίνει "πέτα με ψηλά". Έγινε παράδοση λοιπόν πριν φτιάξω το γλυκό να ρίχνω μια τούμπα για το καλό...


Δημοσίευση σχολίου