Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

Μουσακάς με σπιτική μπεσαμέλ

 Υλικά
  • 4 μελιτζάνες
  • 4  πατάτες
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι, 
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • 250 γρ κιμά χοιρινό
  • 1 συσκ. ντοματοπολτο
  • 1 κουπα κοκκινο κρασί
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λάδι
  • δυόσμος
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • μισή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • ρίγανη
  • κανέλα
  • γαρύφαλλο
  • 4 αυγά
  • 1 μιση λιτρο γάλα
  • 1 κορν φλαουερ
  • 1 βουτυρο 
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • τριμμένη φρυγανιά
Κόβουμε τις πατάτες  τις αλατίζουμε και τις ηγανίζουμε μέσα σε μπόλικο καυτό λάδι. Τις στραγγίζουμε καλά  καλά και ύστερα τις στρώνουμε στο ταψί και τις περιχύνουμε με το κεφαλοτύρι. 


Στη συνέχεια κόβουμε τις μελιτζάνες τις αλατίζουμε και τις αφηνουμε στο σουρωτήρι για να αφαιρεθούν τα υγρά της και η πικρίλα και στη συνέχεια τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τις απλώνουμε πάνω από τις πατάτες.



.


Έπειτα σε ένα μικρό μπωλ βάζουμε τη μισή από τη συσκευασία του ντοματοπολτού ανακατεμένο με τη μισή ποσότητα από το τριμμένο κρεμμύδι το σκόδρο λίγο από το τριμμένο κεφαλοτύρι (ταιριάζει και η μυζήθρα)


 Με το μείγμα που φτιάξαμε γεμίζουμε τις εσοχές της μελιτζάνας.









Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και τον κιμά και τη ψιλοκομμένη πιπεριά και μετά σβήνουμε με το κρασί..

Στη συνέχεια προσθέτουμε  το ντοματοπολτό, το σκόρδο, το δυόσμο το μαιντανό, την ρίγανη, την κανέλα το αλάτι  και το πιπέρι και λίγο γαρύφαλο και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μόλις ετοιμαστεί σκεπάζουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα κιμά που φτιάξαμε.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Βράζουμε το 1 μιση λίτρο γάλα με το βούτυρο το αλατοπίπερο και λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε απαλά ώστε να λιώσει το βούτυρο και σιγά σιγά προσθέτουμε το κορνφλάουερ. Όταν δούμε πως αρχίζει να πήζει κάνουμε γρήγορες κινήσεις για να μη μας σβολιάσει. 


Βγάζουμε από το μάτι  την κατσαρόλα με τη μπεσαμέλ και ρίχνουμε τα αυγά το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και λίγη τριμμένη φρυγανιά για πιο crispy αποτέλεσμα. Τα ανακατεύουμε να πάνε παντού και περιχύνουμε την κρέμα πάνω από τον κιμά.
Τέλος και ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!
Δημοσίευση σχολίου