Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

πιροσκί με λουκάνικο, φέτα και πιπεριές

        ΥΛΙΚΑ
  • 1 φακελάκι μαγιά 
  •  μισή κούπα χλιαρό νερό
  •  μισή κούπα γάλα
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • λάδι
  • 1 αυγό
  • μισό κιλό αλεύρι 
Για τη γέμιση
  • φετα τριμμένη
  • πιπεριά
  • γραβιέρα
  • λουκάνικα τύπου φρακφούρτης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το ζεσταίνουμε για περίπου 1 λεπτό και στη συνέχεια ρίχνουμε τη μαγιά και την ανακατεύουμε να λιώσει. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε το αλεύρι τη ζάχαρη το λάδι το αυγό το χλιαρό νερό και τέλος το αλάτι.


Σε ένα άλλο δοχείο ετοιμάζουμε τη γέμιση όσο αφήνουμε τη ζύμη να ηρεμήσει. Τρίβουμε τη φέτα, ψιλοκόβουμε μια πράσινη πιπεριά και λίγη γραβιέρα κομμένη σε κύβους.

Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης και το ανοίγουμε. Βάζουμε στο κέντρο το μισό λουκάνικο και το πασπαλίζουμε με το μείγμα φέτας γραβιέρας και πιπεριάς.

Στη συνέχεια κλείνουμε απαλά τις δυο άκρες και μετά τις δυο μεγάλες πλευρές και το ρολάρουμε πάνω στο πάγκο μας να κλείσει καλά.
Τοποθετούμε σε ένα μπολ το πιροσκί συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με την υπόλοιπη ζύμη.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε μέσα τα πιροσκί που ετοιμάσαμε ανα 3 κάθε φορά για να έχουν το χώρο τους και να τηγανιστούν ομοιόμορφα μέχρι να πάρουνε ένα  ροδαλό χρώμα
 Καλή μας όρεξη!!!!!!
Δημοσίευση σχολίου