Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

cheesecake με φρέσκες φράουλες


 ΥΛΙΚΑ
  • 2 πακέτα πτί-μπερ
  • 200 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 500 γρ τυρί κρέμα φιλαδέλφια
  • 2 κούπες  ζάχαρη άχνη
  • 3 αυγά χωριστά κρόκοι από ασπράδια
  • 500 ml γάλα φρέσκο 
  • 1 κιλό φρέσκες φράουλες
  • 2 κουταλιές της σούπας μαυρη ζάχαρη
  • 1 κούπα κονιάκ
Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τις καθαρισμένες φράουλες με κονιάκ και μαύρη ζάχαρη και το αφήνουμε στο ψυγείο ώστε οι φράουλες να απορροφήσουν το σιρόπι.

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Τρίβουμε στο μπλέντερ τα πτί-μπερ και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο. Αδειάζουμε αυτο το μείγμα μέσα σε ένα ταψάκι ή πυρέξ πιέζοντας καλά παντού. Ψήνουμε για 10'-15' και το αφήνουμε να κρυώσει ώσπου να ετοιμάσουμε το μείγμα.

Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη άχνη.
Προσθέτουμε το τυρί φιλαδέλφια το γάλα και τους κρόκους των αυγών που είχαμε κρατήσει χωριστά ώστε το ασπράδι να χτυπηθεί πρώτα και να αφρατέψει.

Περιχύνουμε το μείγμα μας πάνω από τα μπισκότα στο ταψάκι μας και στο πιρέξ.

Προσεκτικά στολίζουμε τις φραουλες πάνω στην κρέμα μας φροντίζοντας να μην πέσει πολύ ζουμί και δεν αφήσει το γλυκό να δέσει.Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 6 ώρες.


Δημοσίευση σχολίου