Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

μελιτζάνες τηγανητές με κόκκινη σάλτσα

Υλικά
4 μικρές μελιτζάνες
1 ντοματοχυμό
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
αρκετό μαιντανό
αλάτι πιπέρι
2 κουταλάκια πάπρικα
200 γραμμάρια φέτα
150 γραμμάρια γραβιέρα
 Πλενουμε πολύ καλά τις μελιτζανες, κόβουμε το κοτσάνια τους, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις αφήνουμε αλατισμένες για να στραγγίξουν σε ένα μπωλ
 Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο ξύδι για να απορροφήσει μαζί με το αλάτι το πικρό ζουμί που βγάζει η μελιτζάνα.
 Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μας μέχρι να μαλακώσουν και να μαζέψουν σε μέγεθος

 Σε ένα τηγάνι ετοιμάζουμε τη σάλτσα ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο το μαιντανό και την πάπρικα και αλατοπίπερο και το αφήνουμε 20 λεπτά για να δέσει η σάλτσα. 5' πριν κλείσουμε το μάτι ρίχνουμε τη γραβιέρα για να λιώσει στην καυτή σάλτσα.
Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από τις μελιτζάνες και στο τέλος ρίχνουμε τη φετα απο πάνω για γαρνίρισμα.
Καλή μας όρεξη!!!!!!!
Δημοσίευση σχολίου