Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016

εξοχικό χοιρινό στο φούρνο και χειροποίητος πουρες πατάτας

 Υλικά για το εξοχικό
  • μισό κιλό χοιρινό (ζητήστε από το χασάπη εξοχικό ή εναλλακτικά τηγανιά)
  • 2 μικρές πιπεριές
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 200  γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 200 γραμμάρια φέτα θρυματισμένη
  • 1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
  • 2 κουταλιές μουστάρδα
  • ρίγανη
  • λάδι 
  • αλάτι και πιπέρι
 Εκτέλεση

Σε ένα ταψί μέτριου μεγέθους βάζουμε το χοιρινό και το αλατοπιπερώνουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο (αφού το έχουμε ψιλοκόψει για να πάει παντού). Περιχύνουμε το κρέας με το λάδι, τη ρίγανη και τη μουστάρδα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζουμε το κρέας για 15 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα τυριά και τη ντομάτα (τα τοποθετούμε στο τέλος για να μην λιώσουν). Αφήνουμε το εξοχικό στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά.

Υλικά για τον πουρέ
  • 4 πατάτες
  • μισό κεσεδάκι βούτυρο βιτάμ
  • 1,5 λίτρο γάλα
  • αλάτι και πιπέρι
  •  λάδι 

 Εκτέλεση
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τις πατάτες μας με τη φλούδα τους για 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια βγάζουμε μία μία με ένα κουτάλι (προσοχή τσουρουφλίζουν) και τις καθαρίζουμε προσεκτικά όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο.
  video

 Αφού τις πολτοποιήσουμε βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο, την πολτοποιημένη μάζα πατάτας, αλάτι, πιπέρι και γάλα και φτιάχνουμε τον πουρέ μας σε σιγανή φωτιά.


Καλή μας όρεξη!


Δημοσίευση σχολίου