Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Σπάσε την σιωπή


Κορίτσια και αγόρια μιλήστε, σπάστε τη σιωπή και δημιουργήστε ένα καλύτερο αύριο.
Μη φοβάστε την αλλαγή ο κόσμος είναι έτοιμος να ακούσει. Το θέατρο είναι ήδη έτοιμο για αυτήν την αλλαγή που θα αποτελέσει όπως πάντα τον κινητήριο μοχλό για να ακολουθήσει και η υπόλοιπη κοινωνία. Ανέκαθεν οι Καλλιτέχνες αποτελούσαν το πιο προοδευτικό κομμάτι της κοινωνίας.
Η τέχνη σήμερα είναι απαραίτητη όσο ποτέ για να μιλήσει για τα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου.
Έχετε όλα τα νέα τεχνολογικά μέσα και τη δύναμη του διαδικτύου να στηρίξει το εγχείρημα αυτό με επιτυχία. Μην αφήσετε όμως κάποια καλοπληρωμένα ΜΜΕ και ιδίως τηλεοπτικές εκπομπές χαμηλής ποιοτικής στάθμης να μετατρέψουν αυτό το σοβαρό θέμα σε συζήτηση της κλειδαρότρυπας.
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που ανάλογες εκπομπές γελούσαν με τη σεξουαλική παρενόχληση φοιτήτριας στο ΑΠΘ.
Δεν έχει περάσει καιρός από τότε που αποκαλούσαν τον Ζακ Κωστόπουλο πρεζάκι , τον Αλέξη Γρηγορόπουλο αλητάκι, τα Athens pride τα χαρακτήριζαν γραφικά ακόμη και τον ίδιο τον πρόεδρο του σωματείου Ελλήνων ηθοποιών για αρκετό καιρό τον αντιμετώπιζαν ως καρικατούρα.
Η οικονομία πεθαίνει, η παιδεία χαροπαλεύει, η υγεία των πολιτών παίζεται στα ζάρια, η βία, οι διακρίσεις, οι εξαναγκασμοί είναι καθημερινότητα που την αντιμετωπίζεις με αγώνες υψώνοντας τη φωνή σου και την ενώνεις με τον κάθε προοδευτικό πολίτη που ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο.
Θυμάστε μήπως τι έκαναν όλοι αυτοί οι ‘’δήθεν δημοσιογράφοι’’ όταν κάποιος καλλιτέχνης εξέφραζε δυσφορία για το ότι έχουν κλείσει εδώ και μήνες τα θέατρα και οι εργαζόμενοι στο χώρο του θεάματος είχαν μείνει χωρίς κανένα εισόδημα;
Έκαναν απλά πως δεν έβλεπαν και έλεγαν κάντε υπομονή. Ίσως ανοίξουν τα θέατρα αν ο happy traveller ή αλλιώς ο ανέμελος πρωθυπουργός πεθυμήσει κάποια παράσταση και πάρτε κι εσείς ένα ξεροκόμματο.
Μιλήστε θέλουμε την αλλαγή είμαστε έτοιμοι. Η νέα γενιά του διαδικτύου θα σας προστατέψει. Φτιάχτε δικές σας εκπομπές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλέστε σοβαρούς ανθρώπους της Τέχνης να συμπορευτούν μαζί σας και να συζητήσετε για το μέλλον του θεάτρου, της τέχνης και της κοινωνίας εν γένει.
Δεν είναι όλοι σάπιοι επειδή αυτό θέλουν κάποιοι να πιστέψουμε ώστε να μας αποδυναμώσουν. Παντού υπάρχουν οι άνθρωποι και τα ανθρωπάκια. Απομονώστε τον κάθε διεστραμμένο που μέσω της εξουσίας και της δύναμης ασέλγησε παρενόχλησε και υποβίβασε με τον οποιοδήποτε τρόπο την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Το support art workers πρέπει να ενωθεί με το me too και να δημιουργήσει το νέο. Και προσοχή δεν χρειάζεται να φαγωθούμε μεταξύ μας. Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται λέει μια παλιά παροιμία. Γιατί ότι είναι παλιό δεν είναι απαραίτητα και κακό.
ΥΓ. Σοβαρός, μετρημένος κι αγαπημένος ηθοποιός του θεάτρου και της τηλεόρασης θέλησε να θέσει τους παραπάνω προβληματισμούς κάνοντας μια πολύ εύστοχη αναφορά στην Έλλη Λαμπέτη και στο πως αντιμετώπισε ο τότε τύπος της εποχής τις καταγγελίες που είχαν γίνει αλλά τελικά δεν κατέστη δυνατό.
Μαζί με τα κινήματα, τις συλλογικότητες θα βρεθούμε πλάι πλάι να αντιμετωπίσουμε και να σπάσουμε κάθε απόστημα σε όλους τους χώρους.
#eimasteoloimazi #support art workers 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Σάκης και η Λίλη, η Ρέιτσελ και ο Ρος και τα guilty pleasures !!

Ο David Schwimmer και η Jennifer Aniston στα Φιλαράκια και ο Τάσος Χαλκιάς και η Κωνσταντίνα Μιχαήλ στο Λαβ Σόρρυ Ήταν   το 1994,   η χρονι...